OUT: לימודים דרך הזום. IN: לימודים עם משקפי VR!

לימודים עם משקפי VR

מחפשים מידע על לימודים עם משקפי VR? המשיכו לקרוא…

אם היינו אומרים לכם לפני מרץ 2020 שילדים ילמדו דרך הזום, סביר להניח שאחת התשובות הנפוצות הייתה "אולי זה יקרה, אבל בעתיד".

הלמידה מרחוק בתקופת הקורונה הייתה בגדר גזירת גורל ונראה שאף אחד לא היה ערוך לזה באמת. אחד הקשיים הבולטים (שהוא קושי בולט גם ב"כיתה רגילה") היה יצירת עניין, מחויבות ומעקב אחרי מה שהילד עושה במהלך השיעור ולאחר מכן גם אחרי התקדמותו והבנתו את החומר הנלמד.

מעבר לסביבת הלמידה שהשתנתה, צריכה עדיין להשתנות ותשתנה דרמטית בעתיד, ברור שיש גם צורך בהתאמת התכנים – כי אם ביה"ס הוא הכנה לעתיד,  עליו להיערך לכך שהעתיד הוא טכנולוגי וכלי העבודה הם שפת מחשב.

למידה בזום

בשנים האחרונות, יותר ויותר מומחים מתחומי החינוך, הטכנולוגיה, המדע והרוח מקדמים הטמעה של שיעורי תכנות במערכת החינוך כדי שהילדים ירכשו את הכישורים הדרושים למאה ה-21.

לימודי תכנות לילדים מפתחים חשיבה לוגית וביקורתית, יצירתיות ויכולות קוגניטיביות שתואמות למציאות הדיגיטלית שצומחת באופן אקספוננציאלי.

קשה לדמיין כיתה של 30 תלמידים (במקרה הטוב) יושבים בשולחן בזמן שהמורה משרטט שורות קוד על הלוח וברור שגם אם בכל שולחן יהיה מחשב, עדיין יהיה קשה ליצור עניין ומחויבות בקרב ילדים תזזיתיים.

תוכן הלימוד צריך להיות בהלימה לחוויית הלימוד, ומה יותר חווייתי ממשקפי VR שמכניסים את המשתמש למציאות אלטרנטיבית? מציאות שבה תנועות הידיים, הראש והעיניים מקבלות ביטוי מוחשי,  מציאות אותה יוצר בעצמו התלמיד מרכיב משקפי ה-VR.

משקפי VR

איך זה בדיוק עובד? פלטפורמת יוניטי (UNITY) היא מנוע גרפי שנפוץ מאוד במשחקי ווידאו (50% מנתח השוק) ובפיתוח אתרים.

המנוע הגרפי מתבסס על שפת התכנות #C ונחשב לאינטואיטיבי מאוד ונוח להבנה. החיבור של יוניטי עם משקפי VR מאפשר לילדים להסתכל על אלמנטים בחלל, לבחור, להזיז, למקם, לשנות גודל וליצור מאפס סביבת משחק ממוחשבת.

לאורך שנת הלימוד, התוצר של כל ילד מתנהל כמו פרויקט שמתחיל בהיכרות עם סביבת העבודה, בניית חזון, הגדרת יעדים ותוכנית עבודה.

בקורס לימוד יוניטי לנוער ואפילו דרך חוג UNITY לילדים, המשתתפים לא רוכשים רק יכולות תכנות בסיסיות, אלא מפתחים חשיבה לוגית ויצירתית תוך שיפור הבטחון העצמי ורמת המחויבות כלפי תכנית הלימודים.

חשוב להבין כי השימוש במשקפי VR הוא אמצעי ולא מטרה ופרויקט התכנות של כל ילד עדיין כולל אינטראקציה עם חברים, הדרכה וליווי של מורה (אמיתי, אמיתי. לא וירטואלי) ודרישה להישגיות.

בנוסף, המנוע הגרפי של UNITY נמצא כיום בשימוש בקרב אדריכלים, גרפיקאים, אנימטורים, מהנדסים ולכן לימוד הממשק פותח דלת לאינספור תחומי עניין ומקצועות והשימוש ב-VR פותח את הדלת הזאת בצורה הרבה יותר מגניבה וחווייתית שיוצרת עניין ומחויבות ללימודים.

אם עניין אתכם לקרוא על לימודים עם משקפי VR, אולי גם יעניין אתכם לקרוא על:

טגיות: coding for kids, leaplearner, חוג מחשבים, חוג תכנות, טיפים להורים, ללמוד תכנות, פער מגדרי, קייטנת מחשבים, קייטנת קיץ
Previous Post
"תוכנה שפה יפה!"
Next Post
מועדות הבנות המחליטות – מנכ"לית ג'נרל מוטורס Mary T. Barra