שבע הפעילויות הטובות ביותר לילדים מחוץ למסגרת בתי הספר

פעילויות חוץ לימודיות לילדים יכולות לקדם אצל הילדים הסתמכות עצמית, מיומנויות חברתיות והערכה עצמית ולסייע בלימוד מיומנויות חיים מחוץ לכיתה. טכניקות למידה בלתי פורמליות אלו עשויות לכלול אתלטיקה, התנדבות חברתית, מועדוני תיאטרון, לימודי תכנות וכו'. זה נפוץ שאנשים רבים בוחרים את הקריירה שלהם על סמך מיומנויות אלו בשלב מאוחר יותר בחיים.

היתרונות של פעילויות חוץ לימודיות לילדים

פעילויות חוץ-לימודיות עוזרות להגביר מיומנויות חיוניות להתפתחות הפסיכולוגית והחברתית-רגשית של ילד. הם גם עוזרים ב:

* צמצום זמן מסך עקב ניהול זמן פנוי על ידי לימוד מיומנויות חדשות.
* שיפור ביצועים אקדמיים על ידי הגברת תפקודי המוח.
* הפגת שעמום, מתח ולחץ על ידי מתן הזדמנות להכיר חברים חדשים עם תחומי עניין דומים.
* לימוד הערך של ניצול מיטבי של משאבים מוחשיים ובלתי מוחשיים, כגון זמן וכסף.
* פיתוח חוסן, הפחתת ספק עצמי וקידום הערכה עצמית וביטחון עצמי.
* טיפוח תחושת מחויבות על ידי עזרה בהגדרת יעדים SMART (ספציפיים, ניתנים למדידה, רלוונטיים, מוגבלים בזמן) ברמה האישית, האקדמית והמקצועית.
* פיתוח עבודת צוות ויכולות מנהיגות הנחוצות לפיתוח אישיות.

7 פעילויות חוץ לימודיות לילדים

להלן רשימה של פעילויות חוץ-בית ספריות שילדך יכול לקחת בהתבסס על העניין שלו.

1. ספורט

ילדים יכולים להשתתף בספורט, כגון כדורסל, בדמינטון, קריקט, שחייה, טניס ואומנויות לחימה, לפי העניין והמוטיבציה שלהם. הם יכולים לשחק בנבחרת בית הספר או בנבחרת חוץ. פעילויות ספורט מקדמות בריאות נפשית ופיזית, ובטווח הארוך עשויות לתמוך בפתרון בעיות, חשיבה ביקורתית, ניהול עצמי וכישורי עבודת צוות הנחוצים להתפתחות אישית.

ילדים עושים ספורט
2. בישול

ילדים בקבוצות גיל מרובות יכולים להתחיל לבשל. תן להם להתחיל עם מיומנויות בישול בסיסיות, כמו לישה וערבוב, המקדמים מיומנויות מוטוריקה גסה. בהדרגה, הלמידה שלהם מתגוונת, על בסיס שיטות קולינריות, מטבח ויצירתיות. מעורבות קבועה בפעילויות בישול יכולה לעזור לילדך לקבל החלטות בריאות ומושכלות לגבי אוכל ואכילה.

ילדים מבשלים ביחד
3. יצירה בחרס

פעילות יצירתית מרתקת ומשעשעת זו מתאימה לילדים מעל גיל שבע. שיתוף ילדכם באמנות זו להפחתת מתחים ומרגיעה יכול להגביר את היצירתיות, הכישורים הקוגניטיביים שלו ולקדם את ההתפתחות המוטורית והחושית. חוץ מזה, זה מספק הזדמנות לבטא עצמי, ויכול לשפר את ההערכה העצמית והביטחון העצמי. הניעו את ילדכם להשתתף בתחרויות קדרות ולהפגין את היצירתיות שלו.

4. לימודי שפות

שיעורי שפה זרה הם הזדמנות מצוינת ללמוד שפה חדשה ולכוון את כישורי התקשורת של ילדכם. פעילות זו יכולה גם לפתוח דלתות לתרבות והיסטוריה חדשות, מה שמוסיף לידע הכללי של ילדכם. דיבור וכתיבה של שפה חדשה יכולים לגרום לילד להתרגש, למלא מוטיבציה ומאושר, מה שמשפיע לטובה על התפתחות האישיות שלו.

5. רובוטיקה ותכנות

ילדים מעל גיל שש המתעניינים בטכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה יכולים לשקול להצטרף לשיעורי רובוטיקה וקידוד. לשיעורי רובוטיקה יש תוכנית למידה מובנית מבוססת פעילות הפועלת על עקרונות STEM (מדע, טכנולוגיה, הנדסה, מתמטיקה). השתתפות בשיעורים כאלה מגבירה את ההתפתחות הקוגניטיבית של ילדכם, מטפחת יצירתיות ומגבירה את הביטחון העצמי.

6. נגינה בכלים

מוזיקה מרגיעה ומרגיעה, והיא מקדמת בריאות נפשית. ילדים מעל גיל חמש יכולים ללמוד לנגן בכל כלי לבחירתם בבית הספר למוזיקה או ממורה פרטי. נגינה בכלי נגינה מעודדת את התפתחות המוח, מחדדת מיומנויות קוגניטיביות ובונה משמעת. הניעו את ילדכם להצטרף לשיעור מוזיקה כדי ללמוד את היסודות של נגינה בכלים. הם יכולים גם להצטרף ללהקת בית הספר שלהם כחלק מפעילות בית ספרית מחוץ ללימודים.

7. ריקוד

ריקוד היא פעילות מרגשת מחוץ ללימודים המוצעת על ידי כמעט כל בית ספר. ילדים יכולים ללמוד יותר מסגנון ריקוד אחד ולהשתתף בתחרויות ואירועים שונים. הניעו את ילדכם ללמוד ריקוד מכיוון שהוא מגביר את הכושר הגופני.

ילדות רוקדות

Previous Post
Python – שפת תכנות: כל מה שרציתם לדעת על לימודי פייתון לילדים
Next Post
כיצד לעודד התפתחות טכנולוגית ללא התמכרות למסכים